Wat is er allemaal te zien in Tilburg?

Ben je van plan onze leuke stad te bezoeken? Wij vertellen je hier wat meer over deze gezellig en bourgondische stad en hebben enkele leuke plekken beschreven. Naast de diverse hotspots hieronder kun je natuurlijk ook een georganiseerde activiteit bij ons boeken. Groepsuitjes Tilburg helpt jou aan een onvergetelijke dag voor jong en oud! Hierin bieden wij verschillende opties zoals:

DAGUITJESVRIJGEZELLENFEESTENVRIENDENUITJESBEDRIJFSUITJESFAMILIEDAGGROEPSUITJESTEAMBUILDINGONLINE

Tilburg algemeen.

Eerst wat meer over Tilburg in het algemeen. Tilburg is allereerst een vrij grote stad in Noord-Brabant. Qua inwoneraantal is het de zesde stad van Nederland. Logischerwijs zorgt dat voor de nodige voorzieningen en bedrijvigheid. Daarnaast is het een echte Brabantse stad. Dat betekent gezelligheid, gastvrijheid en het bourgondische leven voorop. Genieten dus!

Van oudsher is Tilburg groot geworden door de textielindustrie wat zorgde voor een sterke groei in bebouwing en inwoners. Die industrie is er al lang niet meer, maar daarvoor in de plaats is Tilburg een echte studentenstad geworden. De universiteit van Tilburg zorgt ieder jaar voor een flinke stroom aan studenten en gooit nog een schepje op het toch al bruisende karakter van de stad.

Spoorzone, alternatief creatief.

Een van de plekken die je in Tilburg gezien moet hebben is de Spoorzone. Voorheen een industrieel gebied van de NS (Nederlandse Spoorwegen), is de Spoorzone nu helemaal getransformeerd. In de oude en indrukwekkende gebouwen zitten tal van horecazaakjes en hebben ze het geheel sterk vergroend (o.a. met het Spoorpark). Eveneens worden er veel evenementen georganiseerd. Ga voor een creatieve ervaring zeker naar de Spoorzone.

Piushaven, struinen langs het water of zelf lekker dobberen. 

Het is geen echte zeehaven maar zeker een gezellig gebied in Tilburg, de Piushaven. Loop lekker langs het wat er en geniet van de mooie klassieke rivierboten die er aangemeerd liggen. Je kunt er zelf ook een bootje huren en het water opgaan. Ook dit gebied is de laatste jaren verder ontwikkeld. Daarom zijn er nu diverse restaurants en cafés gehuisvest. Een lekker afwisseling van het drukkere centrum.

Brouwerij Koningshoeven, even helemaal tot rust.

Wil je even helemaal tot rust komen en kun je wat verder reizen? Ga dan zeker eens langs bij Abdij Koningshoeven. Bekend van de eerste Noord-Brabantse trappist, La Trappe. Het nog operationele klooster is gehuisvest in een oud historische pand en heerlijk groen. Naast de diverse bieren kun je er ook proeven van diverse andere producten zoals kazen, chocolade, honing en jam. Geniet er van een rondleiding en lunch in de brouwerijtuin.

Het centrum.

Als je naar Tilburg gaat moet je zeker naar het centrum. Van een breed winkelaanbod tot diverse musea, je kunt er goed vertoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Natuurmuseum of de vintage shoproute? Je zult je snel thuis voelen. Onderbreek je wandeling zeker met een bezoek aan de diverse horecazaakjes.

Geïnteresseerd geraakt door onze stad? Kom langs en neem vooraf even contact met ons op. Wij zorgen voor een leuke dag voor familie, vrienden of collega’s.